Wednesday, March 7, 2012

Prajitura "Bounty Bars"

Ingrediente pentru blat
Unt: 125 gr
Zahar brun: 100 gr
Oua: 3
Faina: 200 gr
Cacao: 2 linguri
Lapte: 3 linguri
Praf de copt: 1 lingurita plina 

Ingrediente crema de cocos

Lapte: 300 ml
Gris: 3 linguri rase
Unt: 100 gr
Zahar: 100 gr
Nuca de cocos: 100 gr

Ingrediente pentru insiropat (optional)

Lapte caramel sau lichior de cocos

Ingredinete glazura

Ciocolata cu lapte: 200 gr
Ulei sau unt: 50 g. unt sau 1 lingura ulei

Preparare

Blat: frecati untul cu zaharul pana veti obtine o compozitia spumoasa. Adaugati ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugati apoi in fir laptele. Amestecati faina cu cacaua si praful de copt, cerneti-le, apoi incorporate-le in crema de unt.
Turnati compozitia intr-o tava de 30*20 cm tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptor preincalzit la 180 grade timp de 18-20 de minute. Blatul se lasa la racit.

Sirop: preparati laptele caramel si insiropati blatul.
Lapte caramel: caramelizati 2 linguri de zahar pana devine auriu, apoi adaugati 100 ml de lapte rece. Lasati pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care insiropati blatul.
A doua varianta pentru insiropat este cea cu lichior.

Crema: laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc mic pana se ingroasa. Adaugati nuca de cocos si
 amestecati totul foarte bine. Tineti compozitia pe foc inca 2-3 minute, apoi turnati-o fierbinte peste blatul racit si nivelati-o.

Glazura: Topiti pe bain-marie ciocolata impreuna cu uleiul sau untul moale (la temperatura camerei).
Turnati glazura peste cremei de cocos.
Lasati prajitura la frigider pentru 1 ora. Se feliaza cu un cutit incalzit si se serveste.
*Daca va place crema de cocos dublati cantitatile. Veti obtine o prajitura si mai savuroasa :)


No comments:

Post a Comment